Ekspertudvalg vil nedlægge uddannelser.

Vi er på Fenskær Efterskole bekymret.

Der er et ekspertudvalg nedsat af regeringen, der ønsker at sammenlægge de fleste uddannelser, der er rettet mod de svageste unge. De vil i stedet oprette en enkelt uddannelse, der skal kunne rumme alle. Eneste uddannelse der i første omgang går fri er måske STU uddannelsen.

Jyllandsposten har en meget fin artikel omkring de overvejelser der er omkring den ny samlet ungdomsuddannelse. I kan læse artiklen her

Her på Fenskær, har vi erfaring for at jo flere strenge UU vejlederne og sagsbehandlerne har at spille på, des større er chancerne for succes. Vores unge har lige så forskellige ønsker for deres fremtid som en helt alm. elevgruppe.

Hvis uddannelserne bliver lagt sammen og i kommunalt regi, kommer det helt an på kommunens størrelse, om der er mulighed for at differentiere tilbudet nok til at fange alle.

På Fenskær tvivler vi meget på kvaliteten af en sådan fælles uddannelse, med mindre der kommer rigtig mange ressource i spil, og det tror jeg ikke på bliver tilfældet.

Rigtig mange tilbud fungere faktisk fint i dag, og de skaber unge der kan tage deres liv i egne hænder.

På Fenskær er vi med til at visitere til nogle af disse forløb, specielt når de bliver vejledt videre fra vores udslusningsforløb 3U (ungdom, udvikling og uddannelse)

Fenskær Efterskole        Fenskær 3U     Fenskær facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *