Oplæg til ny ungdomsuddannelse.

Undervisningsministeriet barsler med et nyt ungdomstiltag. Kommunerne får forpligtelsen for alle de unge, der ikke meget hurtigt vælger uddannelse eller arbejde efter folkeskolen. Det ser ud til at STU uddannelsen i første omgang bliver friholdt, men alle andre tiltag som produktionskoler og lignende bliver lagt ind under kommunerne.

På mange måder kan det blive en styrkelse af for de unge, og der er mange gode tanker bag. Faren er at kommunerne ikke afsætter de nødvendige ressourcer, og det bliver forskellige opbevaringstiltag. På Fenskær Efterskole har vi erfaring for at STU uddannelsen, som er kommunernes ansvar, bliver forvaltet på meget forskellig vis, alt efter hvilken kommune vi taler om. Der er stor risiko for at det også sker med det nye uddannelsestiltag, så vores forhåbninger er, at ministeriet sikre sig der ikke bliver endnu en gruppe unge, som oplever at være stavnsbundet til tilfældige uddannelsestilbud uden kvalitet.

Følg linket og I kan se hvilke overvejelser ministeriet har.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *