STU uddannelsen skal statafinansieres

I går havde vi besøg her op Fenskær Efterskole af Karin Gaardsted, hun er folketingsmedlem for Socialdemokraterne. Det var vores ``gamle´´ elev Daniel Noti som havde skabt kontakten. Han havde også taget Palle Lykke Ravn med,

som er folketingskandidat for Socialdemokraterne i Lemvig/Struer.

Vi fik mulighed for at fortælle omkring Fenskær Efterskole, og i særdeleshed fortælle om hvad problemer finansieringen af STU Uddannelsen skaber for de unge.

Fenskær Efterskole har vi vejlederforpligtelsen over for eleverne, men det er rigtig svært at løfte opgave. Vi oplever at eleverne i høj grad er stavns-bundet til kommunen og er der et godt tilbud uden for elevens hjemkommune, er det meget svært for den unge at få opfyldt uddannelsesønsket.

Efter besøget skrev Daniel og Palle et læserbrev i Folkebladet som kan læses her.

Med venlig hilsen Niels Kirk

Fenskær Efterskole