Problemer med at få den rigtige hjælp.

For nogle af vores forældre på Fenskær Efterskole oplever vi, at det kan være svært at få den nødvendige hjælp. Det kan være i situationer, hvor man ønsker at få en professionel afklaring på hvorfor ens barn har vanskeligheder i forhold til en normal udvikling. Her kan foreningen ``Handicappede børn uden diagnoser´´ måske være en hjælp.

Handicappede børn og unge uden diagnose er en landsdækkende forældreforening, som har til hovedformål dels at samle forældre til handicappede børn og unge uden diagnose, samt arbejde for, at indsamle viden om diagnoseproblematikken og oplyse om besværligheden om ikke, at kunne få stillet en diagnose på sit anderledes barn.

På Fenskær oplever vi ofte en stor interesse fra myndighederne for at hjælpe de unge og deres forældre, men der er tilfælde, hvor vi undre os over at de unge og forældre overhovedet ikke kan få en afklaring, med mindre de selv betaler for en screening.

Det kan være en stor hjælp at kende årsagerne til problemerne. Vi oplever elever der får en meget større ro når de får en diagnose, der giver dem forklaringen på hvorfor de er anderledes. De får et større overskud til at acceptere sig selv og finde en mere konstruktiv måde at takle problemerne på. En diagnose kan giver lærere, pædagoger og andre professionelle omkring barnet flere redskaber til at handle professionelt.

, men alle vores elever oplever det er svært at følge med i en alderssvarende ungegruppe, det være sig både fagligt og socialt.

Fenskær Efterskole facebook